Koncepció Utazás
PDF Nyomtatás E-mail

Dorseti "alap" programunk szerint a csoport Budapest, Ferihegyen (maradjunk ennél a névnél, jó?) találkozik a kora reggeli órákban a csoportot vezető tanárral, illetve a szervezővel.
A tanfolyam szervezője megtartja az első ismertetőt (briefing), valamint kiosztja a hallgatók számára összeállított "túlélőcsomagokat".

Londonba körülbelül 2-2,5 órás repülés után érkezünk, ahol a csomagok begyűjtése és tájékozódás (első, igen fontos szituációs gyakorlat) után autókat bérelünk. Rövid vezetési gyakorlás valamint a brit közlekedés alapvető szabályainak átismétlése után elindulunk utunk elsődleges célja felé, a csodálatos dél-angol tájon át Dorset nevű tartományba. (részletesen a vidékről később)

A tanfolyam során a különböző programok helyszínei között a bérelt autóval közlekedünk, esetenként azonban igénybe vehetjük a tömegközlekedés különféle eszközeit is. Rendkívül színes ezen eszközök palettája, és sok új, érdekes kifejezés sajátítható el észrevétlenül a használatuk közben.

A tanfolyam végeztével a csoport visszaautózik Londonba, ahol - függően a hazaúti repülőjárat indulási idejétől - eltölthető némi idő a belváros fontosabb látványosságainak rövid megtekintésével.

Mivel hallgatóink elsősorban felnőttek, dolgozók, ezért a korlátozott szabadságok miatt alapvetően 1 hetes időtartamú kurzusokban gondolkodunk, jellemzően nyáron. Természetesen lehetőség van 2-3 vagy akár több hetes tanfolyamokra is, ennek egyetlen feltétele 3 fős minimális létszám.
A tanfolyam időpontjának megválasztására ugyanez vonatkozik, el tudunk térni a nyári periódustól a fent említett feltétel megvalósulásakor.

A repülőjegyet a jelentkező hallgatók egyénileg vásárolják meg, szolgáltatásunk a nyelvterületen történő oktatási tevékenységet foglalja magába.